Napsali o nás

Napsali o nás

Zateplujete nebo jinak zhodnocujete dům? Nezapomeňte aktualizovat pojištění nemovitosti (finance.cz, 18. 10. 2023)

Proč byste měli myslet na své pojištění nemovitosti i domácnosti, když rekonstruujete svůj dům nebo byt? Nezapomeňte své pojištění aktualizovat a dávejte pozor i na správný odborný postup při realizaci projektu. Neprofesionální zásahy do stavby vás totiž mohou přijít draho.

Více zde →

Pojistka proti otravě houbami, uštknutí hadem nebo následkům nákazy klíštěte? Houbařům se vyplatí (prozeny.cz, 22. 9. 2023)

Pomůže vám vaše životní pojištění, když onemocníte klíšťovou encefalitidou? A jaké konkrétní plnění z jednotlivých pojištění můžete v takové situaci využít? Především zkontrolujte, zda vaše pojistka obsahuje pojištění závažných nemocí, pojištění hospitalizace a pracovní neschopnosti.

Více zde →

Není pravda, že za auto bude ručit ten, kdo řídí. Novinka se týká především dlužníků (auto-mania.cz, 17. 9. 2023)

Změny v povinném ručení jsou pro mnoho řidičů nepřehledné, některé interpretace novely dokonce až vyvolávaly paniku. Jak to tedy bude a musí řidiči něco dělat, aby se nedostali do křížku se zákonem? To jsme vysvětlili v článku níže.

Více zde →

Fixovaná cena elektřiny pro mě bude nevýhodná. Co dělat, až skončí regulace (iDnes.cz, 3. 8. 2023)

Nekontrolovaný růst cen elektřiny mnoho rodin přiměl k fixaci cen, která už ale po korekci není výhodná. Nyní se obávají, co je čeká po konci vládního stropu. V poradně iDnes.cz jsme nabídli pár rad pro ty, kteří se s vysokou cenou za elektřinu nechtějí smířit. Vyměnit dodavatele a přitom ušetřit je jednodušší, než se zdá.

Více zde →

Máte menší spotřebu elektřiny nebo plynu? Pozor na zvýšení paušálu (penize.cz, 22. 2. 2023)

Po strmém nárůstu cen energií v loňském roce a jejich následném zastropování od státu přichází poslední měsíce dodavatelé s tím, že se s cenami dostali pod tento strop. Vysvětlují to především úspěšným nahrazováním ruského plynu. Jenže úprava ceníků se týká i takzvaného paušálního měsíčního poplatku. Ten naopak nenápadně stoupá. Vyplývá to z dat online srovnávače Rixo.cz.

Více zde →

Petr se zranil v Alpách. Zaplatil 2 miliony ze svého (tn.cz, 16.6.2022)

Období letních dovolených se nezadržitelně blíží. Vyrazit do zahraničí bez cestovního pojištění je velký risk, kterému se stále vystavují až dvě desítky procent Čechů. Velké množství lidí také podceňuje pojistné limity a spokojí se s nejlevnější variantou pojištění. Přitom není výjimkou, že se v případě úrazu mohou léčebné výlohy vyšplhat až na několik milionů korun.

Více zde →

Řidiči si připlatí za pojištění aut. A to i proto, že jsou už příliš moderní (tn.cz, 28.5.2022)

Majitelé aut by se měli připravit na to, že si za jeho pojištění v následujících měsících připlatí. Na vině je nedostatek náhradních dílů, vysoká inflace, ale především neustálý technologický pokrok. Odborníci navíc předpokládají, že by pojištění mělo růst i v příštím roce.

Více zde →

Dva roky stačily ke změně finančního a digitálního světa. Jak žijeme po pandemii a s válkou? (měšec.cz, 20.5.2022)

Pandemie onemocnění covid-19 významně přispěla ke změně papírového řešení na digitální. Co bylo před pár lety sci-fi, dnes je samozřejmostí. Válka však opět mění rozdané karty a kyberbezpečnost je nyní úkolem s maximální prioritou.

Více zde →

Už se vidíte na italském svahu? Pohlídejte si, že máte pojištění odpovědnosti! (extra.cz, 14.2.2022)

Dva roky většina z nás nestála kvůli pandemii covidu-19 na lyžích. Nemůžete se už dočkat, až vystoupíte u pokladny jednoho z italských lyžařských areálů, zakoupíte si skipas a na vrcholu se odrazíte k první jízdě? Nezapomínejte na potřebná pojištění, jinak se vám může výlet do Itálie zatraceně prodražit.

Více zde →

Pozor při dovolených na lyžích. PŘEHLED pravidel v oblíbených destinacích (tn.cz, 11.2.2022)

V pondělí začaly některým školákům jarní prázdniny a řada lidí vyráží na hory do zahraničí. Podmínky pro cestování a lyžování jsou ale v jednotlivých zemích různé. Největší pozor by si měli dát lidé, kteří vyrážejí do Itálie.

Více zde →

Zdražování, zdražování, zdražování… Víte, že na pojištění můžete ušetřit? (extra.cz, 30.11.2021)

Tohle slovo rezonuje všude kolem nás. Zdražování! Připlatíme si za energie, potraviny, služby, pohonné hmoty. Zaslechli jste někdy v poslední době, že by na něčem bylo pro změnu možné ušetřit? Protože zvyšování cen avizují i pojišťovny, je třeba si dobře pohlídat, za co platíte. A proto jsou zde srovnávače pojištění. Díky nim nezaplatíte za pojistku více, než je nutné.

Více zde →

Rakousko se pro lyžaře zavírá. Tady je MANUÁL, jak to bude v Itálii (tn.cz, 21.11.2021)

Rakousko se od pondělí na nejméně 10 dní uzavře všem turistům. Lyžaři, kteří plánovali zajet si do Alp, mají smůlu. A není vyloučeno, že Vídeň nechá hranice zavřené delší dobu. Čechům tak možná nezbude než zamířit lyžovat do Itálie. Tam se však změnil zákon, který stanovuje pravidla chování na sjezdovkách. Redakce TN.cz zjistila, na co se musíte připravit.

Více zde →

Máte rodinu? Určitě nezapomeňte na životní pojištění (tn.cz, 8.11.2021)

S příchodem rodiny je dobré myslet na zadní vrátka a sjednat si vhodné životní pojištění. Dávno už neplatí, že si ho pořizuje pouze živitel rodiny. Důležité je i pro ženy na mateřské dovolené. Ani těm se totiž úraz nebo závažné onemocnění nevyhýbá. V reportáži se dozvíte, jak si takové životní pojištění správně nastavit, abyste ochránili vás i vaši rodinu.

Více zde →

Ukážeme vám, jak si online srovnat nabídky životního a úrazového pojištění (tn.cz, 6.10.2021)

Srovnat si nabídky povinného ručení a havarijního pojištění od několika pojišťoven se Češi už naučili. RIXO.cz vám jako jediný online srovnávač na trhu srovná i nabídky životního pojištění. Během pár minut dostanete nabídky od sedmi pojišťoven, abyste si mohli vybrat pro vás to ideální pojištění. To vám jiný srovnávač nenabídne.

Více zde →

Už nemusíte chodit do pojišťovny. Životní pojištění jde vyřešit online (idnes.cz, 6.10.2021)

RIXO.cz je první pojišťovací služba, která kromě povinného ručení a havarijního pojištění jako jediná srovná online také životní pojištění a ukáže klientovi reálné nabídky od sedmi pojišťoven.

Více zde →

Je vaše pojistka každý rok dražší? Víme, kdy si sjednat výhodnější (idnes.cz, 8.9.2021)

Jak vypovědět povinné ručení a havarijní pojištění, když nejste spokojeni nebo chcete využít výhodnější nabídku? Poskytovatele pojištění lze změnit zpravidla jednou ročně, když máte výročí. Existují však situace, kdy můžete smlouvu ukončit i v průběhu pojistného období.

Více zde →

Ušetřete za pojištění vozidla tisíce korun ročně (idnes.cz, 25.8.2021)

Proč je dobré si pravidelně kontrolovat autopojištění? Jak si správně nastavit limity pojištění a která rizika je dobré si připojistit? Kdy se vyplatí mít i havarijní pojištění a kdy je to už zbytečné utrácení peněz? Vaše nejčastější dotazy zodpoví nezávislý expert z pojišťovací služby RIXO.cz.

Více zde →

Víte, jak si nastavit životní pojištění, když jste na mateřské dovolené? (emimino.cz, 29.7.2021)

S příchodem rodiny je dobré myslet na zadní vrátka a sjednat si vhodné životní pojištění. Ačkoliv v minulosti bylo zvykem, že se pojišťoval pouze živitel rodiny, tak dlouhodobá rizika hrozí každému. K úrazu nebo nemoci může dojít kdykoli, tedy i během mateřské dovolené.

Více zde →

6 tipů, jak si správně nastavit životní pojištění (idnes.cz, 28.7.2021)

Životní pojištění není spoření. Primárním účelem životního pojištění je krytí závažných rizik, která nás mohou během života potkat a způsobit tak dlouhodobý dramatický pokles příjmů.

Více zde →

V soutěži Zlatá koruna byly oceněny nejlepší finanční produkty roku 2021 (e15.cz, 3.7.2021)

Devatenáctý ročník Zlaté koruny, nejstarší soutěže finančních produktů u nás, vyhlásil vítěze. Nezávislá porota odborníků, která má téměř 400 členů, zhodnotila celkem 202 produktů ve 24 kategoriích. Zabodovaly především inovativní produkty reagující na masivní trend digitalizace bankovního prostředí a ty, které nejvíc pamatují na obsahový přínos a uživatelský komfort pro uživatele.

Více zde →

Domácí mazlíčci luxují peněženku: Kolik za ně vydáte? A co pojištění? (blesk.cz, 23.6.2021)

Češi jsou milovníci psů a koček. Do nadoblačných výšin ale touhu po čtyřnohém kamarádovi vyhnal až koronavir. Jenže mazlíček nepřináší jen radosti…

Více zde →

Pavel Krbec: Věřím eGRPům spojeným s televizním obsahem (mediaguru.cz, 18.5.2021)

Nákup videoreklamy na eGRPy se pojišťovací službě Rixo osvědčuje, speciálně v případě televizního obsahu přeneseného do online, popisuje CEO Pavel Krbec.

Více zde →

Karel ušetřil stovky korun měsíčně! Stačilo k tomu pár minut na internetu (tn.cz, 5.5.2021)

Srovnat si povinné ručení a havarijní pojištění se už Češi naučili, teď si ale stejným způsobem mohou srovnat i životní pojištění, které většina lidí často odkládá kvůli množství pojistných podmínek. Pro zdravého člověka je totiž mnohdy nepředstavitelné vžít se do situace, kdy bude například řešit různé stupně invalidity.

Více zde →

RIXO.cz spustilo online srovnání životní pojištění (finparada.cz, 30.4.2021)

RIXO.cz – pojišťovací služba, která srovnává nabídky všech typů pojištění – nově jako jediná na trhu srovnává online životní pojištění. Klientovi v rámci srovnání ukáže reálné nabídky od několika pojišťoven a pomůže mu lépe se v nich zorientovat. Podle vyjádření společnosti může klient díky službě RIXO.cz za dobu trvání pojištění ušetřit až desetitisíce korun.

Více zde →

Rixo startuje online srovnání životního pojištění (penize.cz, 29.4.2021)

Služba Rixo.cz oznámila, že jako první na trhu dokáže porovnat nabídky životního pojištění online. Po vyplnění základních údajů hned ukáže zájemcům konkrétní produkty s cenou a dalšími podrobnostmi.

Více zde →

RIXO.cz nabízí online srovnání všech typů pojištění (poradci-sobe.cz, 29.4.2021)

První pojišťovací služba, která srovná nabídky všech typů pojištění. Jako jediná srovná online také nabídky životního pojištění a ukáže klientovi reálné nabídky několika pojišťoven. Pomůže mu se lépe zorientovat v nabídkách jednotlivých pojišťoven. V mnoha případech díky RIXO.cz klient za dobu trvání pojištění ušetří až desetitisíce.

Více zde →

RIXO.cz jako první na trhu srovnává online nabídky životního pojištění (cnn.iprima.cz, 28.4.2021)

První pojišťovací služba, která srovná nabídky všech typů pojištění. Jako jediná srovná online také nabídky životního pojištění a ukáže klientovi reálné nabídky několika pojišťoven. Pomůže mu se lépe zorientovat v nabídkách jednotlivých pojišťoven. V mnoha případech díky RIXO.cz klient za dobu trvání pojištění ušetří až desetitisíce.

Více zde →

Nezapomeňte si po rekonstrukci domu aktualizovat majetkové pojištění (idnes.cz, 31.3.2021)

Pojistit si majetek před povodněmi, úderem blesku nebo krádeží se Češi už celkem naučili. Starat se o své pojištění ale ještě příliš neumí. Zapomínají si ho totiž pravidelně aktualizovat, například po rekonstrukci domu nebo bytu.

Více zde →

Nepřeplácíte za nevýhodné pojištění? Víme, jak ušetřit tisíce (idnes.cz, 10.3.2021)

Češi zbytečně vyhazují peníze oknem za pojistky, které v případě tragédie často vůbec nepomohou. Po revizi všech pojistek nebo sjednání nového a lepšího pojištění, můžou měsíčně ušetřit až tisíce korun.

Více zde →

Pozor na chyby v životním pojištění. Můžou vás přijít draho (idnes.cz, 3.3.2021)

Životní pojištění patří mezi složitější finanční produkty a lidé při jeho sjednávání často chybují. Nejenže mají špatně nastavená rizika, ale dost často za něj platí více, než je nutné.

Více zde →

Ušetřete za pojištění vozidla tisíce korun ročně. Expert z RIXO.cz vám poradí jak na to (tn.cz, 6.6.2021)

Proč je dobré si pravidelně kontrolovat autopojištění? Jak si správně nastavit limity pojištění a která rizika je dobré si připojistit? Kdy se vyplatí mít i havarijní pojištění a kdy je to už zbytečné utrácení peněz?  Vaše nejčastější dotazy zodpoví nezávislý expert z pojišťovací služby RIXO.cz.

Více zde →

Namrzlý chodník během zimního období. Na co máte nárok v případě úrazu? (finparada.cz, 5.1.2021)

Namrzlé chodníky nejsou problémem pouze vánočních svátků a oslav nového roku. Kdo je zodpovědný za jejich úklid, kdo a za jakých okolností bude platit odškodné je velkým tématem po celé zimní období.

Více zde →

Jak stěhujeme? Návod krok po kroku (desitka.cz, 4.1.2021)

Stěhovací služba není žádná složitá raketová věda, ale vyžaduje zkušeností, znalosti a zodpovědný tým.

Více zde →

Silvestr a pojistné události. Na co si dát pozor a kdy se vyplatí pojištění? (finparada.cz, 30.12.2020)

Ačkoliv letošní Silvestr bude pravděpodobně v mnoha ohledech jiný, než bývá zvykem, oslavy příchodu nového roku kromě radosti a veselí přinášejí každoročně situace, které se mohou obratem změnit v pojistnou událost. V jakých případech se může hodit pojištění odpovědnosti a co dělat, když rachejtle poničí vaše vozidlo?

Více zde →

Máte pojistku proti vánočním nehodám? Pomůže s požárem, pyrotechnikou i rozbitou lednicí! (blesk.cz, 21.12.2020)

Vánoce by sice měly být svátky klidu a pohody, ale stačí málo a stane se z nich pohroma. Většinu z nepříjemných události zvládne pokrýt pojištění. Jen jedno ale na všechny možné vánoční nehody nestačí. Podívejte se, které pojištění existuje a nač se může hodit.

Více zde →

Pojistěte si svoje Vánoce a Silvestra (primanapady.cz, 21.12.2020)

Vánoční svátky a oslavy nového roku přináší každoročně situace, které se mohou obratem změnit v pojistnou událost. Víte, jaký typ pojištění vám kryje požár způsobený hořící svíčkou, rachejtle, které poničí vaše vozidlo či zkažené jídlo v rozbité lednici?

Více zde →

Vánoce a Silvestr můžou být zdrojem katastrof. Můžete si je ale pojistit (tn.cz, 17.12.2020)

Že jsou Vánoce svátky klidu a míru, bohužel občas neplatí. Stačí chvilka nepozornosti a padající stromek zkazí vánoční atmosféru.

Více zde →

Pojistné události během vánočních svátků. Proč se pojistit a na co si dát pozor? (finparada.cz, 10.12.2020)

Vánoční svátky kromě pohody, klidu a radosti každoročně bohužel přinášejí i nepříliš pohodové situace, které se mohou obratem změnit v pojistnou událost. Víte, jaký typ pojištění vám kryje požár způsobený hořící svíčkou, rozbití vystaveného zboží v obchodu či zkažené jídlo v rozbité lednici?

Více zde →

Rixo.cz podporuje novou kampaní rozšíření své služby (www.mediaguru.cz, 4.12.2020)

Ústřední postavou nové kampaně služby Rixo.cz je plyšová postava Rixo, která představuje výhody této pojišťovací služby.

Více zde →

Petr Marek už ne. Pojišťovací služba Rixo do kampaní nově obsazuje plyšáka (www.mediar.cz, 30.11.2020)

„Neriskujte a radši rixujte,“ nabádá pojišťovací služba v nové kampani od Werk Campu.

Více zde →

Online pojišťovací služba RIXO.cz srovnává všechny typy pojištění (www.feedit.cz, 30.11.2020)

Pojišťovací služba RIXO.cz spouští novou komunikační kampaň. Služba nově klientům nabízí online srovnání všech typů pojištění. Prostřednictvím plyšové postavy Rixa postupně představí celé portfolio služeb i benefity, které nabízí.

Více zde →

Vyšší limity povinného ručení nabízí zajímavé pojištění (epenize.eu, 30.10.2020)

Díky stále vyšším limitům při újmách na zdraví i majetku není neobvyklé, že limit povinného ručení na plnění zkrátka nestačí. Je proto na místě uvažovat o takových pojištění, která nezůstávají u zákonem daných limitů a nabízí limity vyšší. Právě tato volba může člověku ušetřit opravdu velké množství peněz.

Více zde →

Technologie a svět pojištění. Dnes si můžete sjednat všechny typy pojištění online (roklen24.cz, 25.10.2020)

Jaké jsou nové trendy v pojišťovnictví? Jaké typy pojištění lze sjednat zcela online a kdy je potřeba s klientem mluvit? Jak technologie pomáhají při sjednávání pojištění online? O tom všem jsme si povídali s Pavlem Krbcem a Martinem Ždímalem z pojišťovací služby RIXO.cz.

Více zde →

Hobby naší doby (17.10.2020)

Jiřina Bohdalová v rozhovoru s Martinem Ždímalem, CTO RIXO.cz.

Více zde →

Hlášení přes mobil, smlouva bez podpisu. Pojišťovny se předhánějí v inovacích (tn.cz, 12.10.2020)

České pojišťovny a srovnávače pravidelně uvádějí na trh nové služby, které přinášejí klientům větší komfort. Se zjednodušením v poslední době přišlo hned několik pojišťovacích společností. Kvůli řadě věcí už se ani nemusí telefonovat, postačí internet, pár minut a máte hotovo. Existuje dokonce i služba, která funguje pouze v online prostředí. Pojistek přes ni lze navíc uzavírat hned několik.

Více zde →

Ukážeme vám, jak si jednoduše a online srovnáte výhodné pojištění vozidel (tn.cz, 12.10.2020)

Potřebujete si srovnat ceny povinného ručení a havarijního pojištění? Na RIXO.cz vám s tím pomůžou. Do několika minut vám zcela online porovnají nabídky pojišťoven a vyberou 3 nejvýhodnější a na míru vašim požadavkům.

Více zde →

Nepřeplácejte zbytečně za pojištění svého auta. Díky RIXO.cz se vyhnete i dlouhým hovorům (cnn.iprima.cz, 29.9.2020)

Potřebujete si sjednat povinné ručení nebo havarijní pojištění? Nemáte u sebe techničák a neznáte přesné údaje o svém automobilu? Nevadí. RIXO.cz vám s tím pomůže. Do několika minut vám zcela online porovná nabídky pojišťoven a vybere 3 nejvýhodnější nabídky autopojištění, na míru vašim požadavkům.

Více zde →

Nepřeplácejte za pojištění auta. Díky nové službě se vyhnete i dlouhým hovorům (tn.cz, 16.9.)

Na českém trhu s pojištěním se neustále objevují nové služby. Nejnověji je možné uzavřít pojistku na auto, aniž byste to museli řešit po telefonu.

Více zde →

Podpojištění hrozí už po pár letech, smlouvy pravidelně aktualizujte (novinky.cz, 12.8.2020)

Pojištěný majetek má většina českých domácností. V mnohých z nich však musí počítat s tím, že v případě škodní události budou výrazně tratit. Nemají totiž dobře nastavenou pojistnou smlouvu a jejich byty či domy tak mohou být tzv. podpojištěny. Pravidelná aktualizace pojistných smluv se tak rozhodně vyplatí.

Více zde →

Jak aplikace zjednodušují finance (letemsvetemapplem.eu, 11.8.2020

Žijeme v rozmanité době, kdy máme doslova na dosah ruky rozsáhlé možnosti. Za největší změnu vděčíme především internetu. S jeho pomocí se totiž můžeme propojit s celým světem, snadněji komunikovat a mít přímý přístup k informacím. Současně má téměř každý z nás po ruce chytrý telefon, který jde ruku v ruce se zmiňovaným internet a umožňuje nám propojení v rámci několika sekund. Na tyto skvělé vynálezy samozřejmě musela zareagovat i moderní doba. Zatímco někomu se digitální transformace podařila na výbornou, jiní s ní doposud zápasí.

Více zde →

Nenechte pojišťovnám své peníze! Tohle je 8 nejčastějších chyb v pojištění majetku! (blesk.cz, 22.7.2020)

Nedávné povodně a přívalové deště ukázaly, jak důležité je mít pojištěný majetek. Jenže i řada pojištěných zažila nečekané zklamání. Můžou za ně chyby, kvůli kterým jim pojišťovny krátily pojistné, nebo ho nevyplatily vůbec. Podívejte se na 8 nejčastějších chyb, které vás připraví o peníze.

Více zde →

Když přijde velká voda nebo požár, přijdou Češi o miliony korun (e-news.cz, 10.7.2020)

Šest z deseti majetkových smluv je podpojištěných. Pojistit si majetek před povodněmi, úderem blesku nebo krádeží se Češi už celkem naučili. Starat se o své pojištění ale ještě příliš neumí.

Více zde →

Divoký nástup léta už stál tři čtvrtě miliardy. Mohou za to červnové bouřky (idnes.cz, 8.7.2020)

Červnové bouřky a povodně způsobily škody nejméně za tři čtvrtě miliardy. Vyplývá to z údajů, které MF DNES získala od šesti největších pojišťoven, které dohromady pokrývají téměř 90 procent trhu. Majetek nejvíce ničily povodně a záplavy. Lidé pojišťovnám hlásili zatopené sklepy, garáže či přízemí rodinných domů.

Více zde →

6 z 10 majetkových smluv je podpojištěných. Když přijde velká voda nebo požár, přijdou Češi o miliony korun (investujeme.cz, 1.7.2020)

Pojistit si majetek před povodněmi, úderem blesku nebo krádeží se Češi už celkem naučili. Starat se o své pojištění ale ještě příliš neumí. Online pojišťovací služba RIXO.cz odhalila, že 6 z 10 majetkových smluv je podpojištěných. Nemovitost průměrně o 1,8 milionu Kč a domácnost o 200 tisíc Kč.

Více zde →

6 z 10 majetkových smluv je podpojištěných. Když přijde velká voda nebo požár, přijdou Češi o miliony korun (firststyle.cz, 1.7.2020)

Pojistit si majetek před povodněmi, úderem blesku nebo krádeží se Češi už celkem naučili. Starat se o své pojištění ale ještě příliš neumí. Online pojišťovací služba RIXO.cz odhalila, že 6 z 10 majetkových smluv je podpojištěných. Nemovitost průměrně o 1,8 milionu Kč a domácnost o 200 tisíc Kč.

Více zde →

Hobby naší doby (6.6.2020)

Jiřina Bohdalová v půlhodince inspirací a zajímavostí pro volný čas.

Více zde →

Bleskové povodně ukázaly svoji sílu. Většina Čechů přitom nemá správné pojištění (roklen24.cz, 19.6.2020)

Jedny z největších škod v Česku způsobuje velká voda, která se může objevit z hodiny na hodinu. Z dostupných dat RIXO.cz vyplývá, že u 30 % pojištěných domů chybí pojištění povodně, u bytů je to až 50 %.

Více zde →

Koronavirus a životní pojištění: Na co se vztahuje krytí? (finance.cz, 25.5.2020)

Máte nárok na plnění ze smlouvy o životním pojištění, pokud jste v karanténě anebo doma pečujete o dítě, protože se uzavřely školy? A jak je to s krytím v případě nákazy anebo pokud jste museli uzavřít na základě mimořádných opatření provozovnu? Přečtěte si nejčastější otázky životně pojištěných.

Více zde →

PORADNA: Léto bezpečně. Tipy, jak ochránit své zdraví i majetek (e-news.cz, 27.5.2020)

Léto bývá časem, kdy si užíváme sluníčka, sportování a pobytu na vzduchu. Zároveň je dobou, kdy se častěji objevují bouřky, kroupy, bleskové povodně, ale třeba i úrazy při sportování. Ne všem pohromám lze zabránit, ale zmírnit jejich následky lze vhodným pojištěním.

Více zde →

Pojišťovací služba Rixo má nového ředitele (penize.cz, 21.5.2020)

Novým generálním ředitelem online pojišťovací služby Rixo.cz je od začátku tohoto týdne Pavel Krbec. Vystřídal dosavadního šéfa Aleše Žárského.

Více zde →

Šéfem pojišťovací služby RIXO.cz je nově Pavel Krbec. Působil na Primě i na Nově (mam.cz, 19.5.2020)

V souvislosti s nedávným převzetím on-line pojišťovací služby RIXO.cz skupinou EMMA Capital dochází s účinností od 19.5.2020 ke změně na pozici generálního ředitele (CEO) této společnosti. Dosavadního generálního ředitele Aleše Žárského nahradí Pavel Krbec.

Více zde →

Pavel Krbec se stává šéfem pojišťovací služby Rixo (mediaguru.cz, 19.5.2020)

Generálním ředitelem online pojišťovací služby Rixo.cz se stal Pavel Krbec.

Více zde →

Přehledně: Jak řešit pojištění ve finanční tísni (finparada.cz, 16.5.2020)

Dostali jste se vlivem koronaviru do obtížné finanční situace a chybí vám peníze na zaplacení pojistky. Hrozí vám penále či exekuce? Dají se snížit či odložit splátky pojistného nebo je jedinou možností zrušení smlouvy? Na tyto a další otázky odpovídal expert na pojištění Aleš Žárský z RIXO.cz.

Více zde →

Přehledně: Jak řešit pojištění ve finanční tísni (investujeme.cz, 14.5.2020)

Dostali jste se vlivem koronaviru do obtížné finanční situace a chybí vám peníze na zaplacení pojistky. Hrozí vám penále či exekuce? Dají se snížit či odložit splátky pojistného nebo je jedinou možností zrušení smlouvy?

Více zde →

VIDEO: Rixo uvedlo první reklamu. Opírá se o absurdní televizní soutěž (mam.cz, 7.5.2020)

Koncept reklamy se opírá o absurdní televizní soutěž, má ukázat technologické výhody online pojišťovacího „makléře“. Rixo, za níž stojí skupina Emma Capital Jiřího Šmejce, chce na trhu s neživotním a rizikovým životním pojištěním získat podíl pět procent.

Více zde →

Frontman skupiny Midi lidi Petr Marek propaguje pojišťovací startup Rixo (mediar.cz, 6.5.2020)

Pojištění Rixo skupiny Emma Capital Jiřího Šmejce jde do televize s první svou reklamou.

Více zde →

Rixo obsazuje do kampaně frontmana skupiny Midi Lidi (mediaguru.cz, 6.5.2020)

Služba Rixo spouští kampaň s formátem televizní soutěže.

Více zde →

Dostali jste se kvůli pandemii do finanční tísně a hledáte řešení, jak snížit pojistné? Odpovídal nezávislý expert Aleš Žárský (tyden.cz, 28.4.2020)

Dostali jste se kvůli pandemii do finanční tísně a hledáte řešení, jak snížit pojistné? Potřebujete spolehlivou pojistku na auto či dům? Obáváte se o své zdraví a chcete poradit s výběrem životního pojištění? Ptejte se nezávislého experta Aleše Žárského ze služby RIXO.cz. Ta jako jediná v Česku online a zdarma zkontroluje lidem pojistné smlouvy a pomáhá je vylepšit.

Více zde →

Levnější nebo s lepším krytím? Způsob, jak snadno získat výhodnější pojistku dle vašich priorit (iprima.cz, 25.4.2020)

Chybně nastavenou smlouvu má podle odborníků až 70 procent klientů pojišťoven.

Více zde →

Proč pravidelně kontrolovat vaše pojistné smlouvy? Přestanete platit zbytečně moc, říká expert (24.4.2020)

Zbytečně vysoké pojistné, navíc bez krytí důležitých rizik. Takto má podle odborníků nastavenou pojistnou smlouvu celá řada Čechů. Řešení k nápravě existuje.

Více zde →

Podpisem smlouvy to nekončí. Co i po sjednání pojistky hlídat, abyste nepřišli zbytečně o peníze? (iprima, 23.4.2020)

Připravili jsme praktický přehled rad, jak ke sjednaným pojistným smlouvám přistupovat.

Více zde →

Zjistěte, jestli jste pojištěni správně. Pomůže vám bezplatná aplikace (iprima.cz, 22.4.2020)

Kryjí vaše pojistné smlouvy vše, co je potřeba? Nejsou zbytečné předražené? Odborné odpovědi získáte velmi snadno.

Více zde →

Návod, jak si správně nastavit smlouvu s pojišťovnou. Jde to i online (iprima.cz, 21.4.2020)

Co a na kolik pojistit? Jednoduchá otázka, která ale nemá úplně jednoznačnou odpověď. Díky našemu návodu ale budete vědět, na co si dát pozor.

Více zde →

Češi hledají úspory, kde se dá. Rezervy mají často v nevýhodných pojistkách (roklen.cz, 13.4.2020)

Karanténa způsobila mnoha lidem v Česku finanční problémy. Musí proto omezit své výdaje. Jedním ze způsobů, kde se dá ušetřit i několik tisíc, může být pojištění. Zjistěte, zda na něm zbytečně nepřeplácíte..

Více zde →

Aleš Žárský: Pojišťovnictvím profukuje svěží vítr změn (kurzy.cz, 8.4.2020)

Jaký byl průběh uplynulého roku optikou pojistného trhu a jaké budou klíčové momenty roku 2020? V dnešním zamyšlení představí své postřehy Aleš Žárský, CEO společnosti RIXO. Loňský rok nepřinesl žádnou revoluci, ale i tak se na trhu objevily nové produkty, které potvrzují či naopak boří trendy posledních let. Pojďme se na ně podívat podrobněji.

Více zde →

Doba elektronická nastala. Poradíme, které úřady zvládnete oběhnout z domova (finparada.cz, 2.4.2020)

Snad nikomu se v těchto dnech nechce stát ve frontách na úřadech, v bankách nebo na poště. Ale co když potřebujete podat daňové přiznání, narychlo sjednat pojištění nebo se registrovat na úřadu práce? Mnoho záležitostí dnes naštěstí zvládnete obstarat online. Poradíme, které to jsou.

Více zde →

PORADNA: Úřady, které v klidu zvládnete oběhnout z pohodlí domova (e-news.cz, 1.4.2020)

Snad nikomu se v těchto dnech nechce stát ve frontách na úřadech, v bankách nebo na poště. Ale co když potřebujete podat daňové přiznání, narychlo sjednat pojištění nebo se registrovat na úřadu práce?

Více zde →

Nová aplikace zdarma reviduje a hodnotí smlouvy. Ušetří na povinném ručení a havarijním pojištění (autosalon.tv, 30.3.2020)

Většina motoristů si sjedná povinné ručení nebo havarijní pojištění při pořízení auta, a pak už na pojistky kašle. Prostě platí složenky, které jim přijdou, protože na hledání výhodnější alternativy nemají čas ani schopnosti. Český startup přišel s aplikací, která to udělá za ně a zdarma, protože si na sebe vydělává provizemi od pojišťoven. Stačí smlouvy v mobilu nebo počítači naskenovat a poslat. Zpět přijde bodové hodnocení a návrhy na vylepšení a úspory.

Více zde →

Udělejte si pořádek v autopojištění. Podle experta se to vyplatí (finparada.cz, 30.3.2020)

Doba karantény a nuceného odpočinku od každodenního chození do práce, alespoň u některých z nás, může vést k tomu, že se dostaneme k věcem, které stále odkládáme. Takovým počinem může být třeba odpověď na otázku: „Mám uzavřeno vhodné povinné ručení nebo havarijní pojištění?“. S odpovědí vám pomůže expert z nezávislé pojišťovací služby RIXO.cz. Které služby se tedy hodí mít a za co naopak nepřeplácet?

Více zde →

Máte pojistku na blbost? Na zajištění odpovědnosti se nevyplatí škudlit (ahaonline.cz, 25.3.2020)

Vytopili jste sousedy, váš pes někoho pokousal nebo dítě něco rozbilo v obchodě? Pokud máte uzavřenou pojistku na blbost, neváhejte ji uplatnit.

Více zde →

Češi přeplácí tisíce za špatně nastavené pojistky. Zjistěte, zda se to týká i vás! (blesk.cz, 20.3.2020)

Víte, zda vaše pojistky pokrývají běžná rizika? Neplatíte zbytečně moc? Máte správně nastavené limity? A víte vůbec, kde je máte doma založené? Pokud váháte s odpověďmi, nechte si pojistky raději zdarma zkontrolovat. Vyhnete se tak zbytečným výdajům nebo i tragédii.

Více zde →

7 tipů, jak využít karanténu efektivně (casjenprome.cz, 18.3.2020)

Nudit se rozhodně nemusíte. Využijte neplánovaný volný čas sama pro sebe.

Více zde →

Karanténa jako příležitost ke sebezdokonalení (celebritytime.cz, 17.3.2020)

V souvislosti s nařízením vlády je nutné trávit co nejvíce času doma. Důležité opatření s sebou ale přináší i rizika v podobě stresu, všemožných obav a nudy. Aby vás tyto myšlenky nezačaly sžírat, využijte nastalou situaci jako příležitost ke zlepšení sebe sama. Přinášíme tipy na činnosti, které vám pomohou vyvarovat se negativním myšlenkám, a zároveň využít drahocenný čas efektivně.

Více zde →

Češi začínají řešit koronavirus i ve spojitosti s životním pojištěním (blesk.cz, 17.3.2020)

Obava o vlastní zdraví i zdraví blízkých osob rezonuje v posledních týdnech v celé společnosti a projevuje se v mnoha odvětvích. Jak je to tedy v případě onemocnění koronavirem v souvislosti s životním pojištěním a co všechno Češi o svém pojištění vůbec neví?

Více zde →

Koronavirus a pojistky. Ochrání vás? A na co máte nárok? (tn.cz, 12.3.2020)

Obava o vlastní zdraví i zdraví blízkých osob rezonuje v posledních týdnech v celé společnosti a projevuje se v mnoha odvětvích. Jak je to tedy v případě onemocnění koronavirem v souvislosti s životním pojištěním a co všechno Češi o svém pojištění vůbec neví?

Více zde →

Vykradli vám auto? Z povinného ručení nic nedostanete (blesk.cz, 12.3.2020)

Každý ví, že nechat věci bez dozoru v autě, byť na pár minut, je risk. Občas se ale stane, že zapomenete na navigaci, odběhnete si do obchodu nebo vyzvednout dítě do školky. A příležitost pro zloděje je na světě.

Více zde →

Srážka s autobusem vás může přijít na miliardu (blesk.cz, 10.3.2020)

Měli jste na dálnici už kolikrát namále a skoro jste se srazili s kamionem? Trpíte, když musíte parkovat na přeplněných parkovištích, kde hrozí, že vám někdo poškrábe auto? Vběhla vám do cesty srna a poškodila přední nápravu? Pokud si myslíte, že všechny trable vyřeší vaše pár let stará pojistka, můžete být zklamaní. Nepodceňujete její důležitost, aktuálnost a nespokojte se s nejlevnější variantou, která vám v případě tragédie vůbec nepomůže.

Více zde →

Za špatné pojistky přeplácíme i tisíce korun. Jak se dá ušetřit? (finance.cz, 2.3.2020)

Pokrývají vaše pojistky všechna běžná rizika? Nepřeplácíte zbytečně až tisíce korun? Máte správně nastavené limity? Revidujete je pravidelně? A víte vůbec, kde je máte doma založené? Pokud váháte, nechte si pojistky zkontrolovat, vyhnete se zbytečným výdajům nebo i tragédii.

Více zde →

Obchod v Rixo.cz (Home Credit) má na starosti Dolanský (borovan.cz, 26.2.2020)

Novým obchodním ředitelem online služby v pojišťovnictví Rixo.cz (majitel skupina Home Credit) se stal Martin Dolanský (foto). Jeho úkolem bude, aby zákazníci dostali“včas správné hodnocení svých pojistných smluv a nové nabídky nového pojištění podle doporučení Rixo indexu“.

Více zde →

Online pojišťovací služba RIXO.cz posiluje svůj tým o Martina Dolanského (roklen24.cz, 26.2.2020)

Na pozici CSO nastoupil do RIXO.cz Martin Dolanský, který se v pojišťovnictví pohybuje již od roku 2001. Dříve působil v České pojišťovně, Generali PPF a posledních 8 let v Allianz pojišťovně na obchodních pozicích, kde byl mimo jiné odpovědný za online prodeje Allianz a Market Management.

Více zde →

PR manažerkou služby Rixo.cz je Michaela Bartošová (mediaguru.cz, 26.2.2020)

Na pozici PR managera online pojišťovací služby Rixo.cz (skupina Home Credit) nastoupila Michaela Bartošová. Ta se v oblasti PR a marketingu pohybuje více než deset let.

Více zde →

Inovativní firmy sází na marketing, letos navyšují investice (mediaguru.cz, 24.2.2020)

České firmy využívající technologie a inovace považují marketing za nezbytný pro svůj chod, ukazuje průzkum společnosti Zonky a agentury Ipsos.

Více zde →

Vše o pojistce na blbost: Známe kuriózní případy, které vyřešila, i případy, kdy vám nepomůže (blesk.cz, 24.2.2020)

Vytopili jste sousedy? Srazili jste se na sjezdovce s jiným lyžařem nebo váš potomek vysklil sousedovi okno? Pokud si myslíte, že vše vyřídíte pomocí »pojistky na blbost«, můžete být zklamaní. Slepě se na ni spoléhat se nevyplácí.

Více zde →

Aleš Žárský: Pojišťovnictvím profukuje svěží vítr změn (opojišteni.cz, 21.2.2020)

Jaký byl průběh uplynulého roku optikou pojistného trhu a jaké budou klíčové momenty roku 2020? V dnešním zamyšlení představí své postřehy Aleš Žárský, CEO společnosti RIXO.

Více zde →

Kvůli špatně nastavené pojistce můžete dlužit miliony. (tn.cz, 24.2.2020)

Přestože není kvůli špatnému stavu českých silnic a dálnic srážka s kamionem nic neobvyklého, Češi stále podceňují limity svého povinného ručení a sjednávají si ho pouze na nejmenší zákonný limit, což je 35 milionů korun.

Více zde →

Hledá se nejlepší inovace. Co vám usnadňuje život? (peníze.cz, 16.2.2020)

Druhý ročník soutěže Zonky Innovation Awards odstartoval. Celkem 81 projektů se uchází o ceny v několika kategoriích.

Více zde →

Martin Podávka: 2019 – první, druhý a všichni (opojištění.cz, 12.2.2020)

Jaký byl průběh uplynulého roku optikou pojistného trhu a jaké budou klíčové momenty roku 2020?

Více zde →

Orkán ničí auta i domy! Většina Čechů přitom nemá správné pojištění (tn.cz, 11.2.2020)

Orkán Sabina už druhý den decimuje Česko. V některých částech republiky poničila bouře desítky domů i aut, na která popadaly stromy. Někteří z lidí, kteří kvůli orkánu přišli o majetek, si ale budou muset opravy platit ze svého. Nebyli totiž pojištění.

Více zde →

Škody po Sabine už jdou do stovek milionů a vítr zatím nepoleví (seznamzpravy.cz, 11.2.2020)

Kvůli silnému větru je dnes ráno přerušen provoz vlaků zhruba na dvou desítkách tratí. Jde třeba o spojení mezi Klatovy a Plzní, Českými Budějovicemi a Českými Velenicemi nebo Jindřichovým Hradcem a Počátky. Bez dodávek elektřiny zůstávají tisíce domácností v Česku. Pojišťovny uvedly, že v tuto chvíli evidují škody za stovky milionů korun.

Více zde →

Bouře Sabina ničí auta a domy. Havarijní pojištění má pouze 27 % Čechů (roklen24.cz, 10.2.2020)

Českou republikou se prohání bouře Sabina. Tisíce domácností zůstává bez elektřiny, hasiči řeší spadlé stromy na autech, silnicích a domech. Ten, kdo je špatně pojištěný, nebo nemá pojištění vůbec, bude bez odškodnění.

Více zde →

Češi přeplácí tisíce za špatně nastavené pojistky. Ty často v případě škody nepomohou! (půjčka.cz, 25.2.2020)

Víte, zda vaše pojistky pokrývají všechna běžná rizika? Nepřeplácíte zbytečně? Máte správně nastavené limity? Revidujete je pravidelně? A víte vůbec, kde je máte doma založené? Pokud váháte, nechte si pojistky zkontrolovat, vyhnete se zbytečným výdajům nebo i tragédii.

Více zde →

Češi přeplácí za nevýhodné pojištění. Víme, jak na něm ušetřit až tisíce korun ročně (zonky.cz, 24.2.2020)

“Zjistili jsme, že až 70 % lidí má pojištění špatně nastavené. Pak se stává, že pojišťovna škodu neproplatí. Je to kvůli tomu, že smlouva třeba není aktuální nebo nekryje všechno, co je třeba,“ říká o pojištění Čechů Aleš Žárský, ředitel on-line pojišťovací služby RIXO.cz

Více zde →

Češi přeplácejí za nevýhodné pojištění. Poradíme, jak výrazně ušetřit (idnes.cz, 10.2.2020)

Ruku na srdce. Skutečně máte správně nastavené pojištění? Pokud ano, gratulujeme! Jestli s odpovědí váháte, nechte si ho zkontrolovat, ať nevyhazujete oknem peníze za pojistky, které vám v případě tragédie nepomohou. Do Česka vstupuje služba, která umí posoudit výhodnost vašich pojistných smluv.

Více zde →

Zdražování, zdražování, zdražování… Víte, že na pojištění můžete ušetřit? (extra.cz, 30.11.2021)

Tohle slovo rezonuje všude kolem nás. Zdražování! Připlatíme si za energie, potraviny, služby, pohonné hmoty. Zaslechli jste někdy v poslední době, že by na něčem bylo pro změnu možné ušetřit? Protože zvyšování cen avizují i pojišťovny, je třeba si dobře pohlídat, za co platíte. A proto jsou zde srovnávače pojištění. Díky nim nezaplatíte za pojistku více, než je nutné.

Více zde →

Rakousko se pro lyžaře zavírá. Tady je MANUÁL, jak to bude v Itálii (tn.cz, 21.11.2021)

Rakousko se od pondělí na nejméně 10 dní uzavře všem turistům. Lyžaři, kteří plánovali zajet si do Alp, mají smůlu. A není vyloučeno, že Vídeň nechá hranice zavřené delší dobu. Čechům tak možná nezbude než zamířit lyžovat do Itálie. Tam se však změnil zákon, který stanovuje pravidla chování na sjezdovkách. Redakce TN.cz zjistila, na co se musíte připravit.

Více zde →

Máte rodinu? Určitě nezapomeňte na životní pojištění (tn.cz, 8.11.2021)

S příchodem rodiny je dobré myslet na zadní vrátka a sjednat si vhodné životní pojištění. Dávno už neplatí, že si ho pořizuje pouze živitel rodiny. Důležité je i pro ženy na mateřské dovolené. Ani těm se totiž úraz nebo závažné onemocnění nevyhýbá. V reportáži se dozvíte, jak si takové životní pojištění správně nastavit, abyste ochránili vás i vaši rodinu.

Více zde →

Ukážeme vám, jak si online srovnat nabídky životního a úrazového pojištění (tn.cz, 6.10.2021)

Srovnat si nabídky povinného ručení a havarijního pojištění od několika pojišťoven se Češi už naučili. RIXO.cz vám jako jediný online srovnávač na trhu srovná i nabídky životního pojištění. Během pár minut dostanete nabídky od sedmi pojišťoven, abyste si mohli vybrat pro vás to ideální pojištění. To vám jiný srovnávač nenabídne.

Více zde →

Už nemusíte chodit do pojišťovny. Životní pojištění jde vyřešit online (idnes.cz, 6.10.2021)

RIXO.cz je první pojišťovací služba, která kromě povinného ručení a havarijního pojištění jako jediná srovná online také životní pojištění a ukáže klientovi reálné nabídky od sedmi pojišťoven.

Více zde →

Je vaše pojistka každý rok dražší? Víme, kdy si sjednat výhodnější (idnes.cz, 8.9.2021)

Jak vypovědět povinné ručení a havarijní pojištění, když nejste spokojeni nebo chcete využít výhodnější nabídku? Poskytovatele pojištění lze změnit zpravidla jednou ročně, když máte výročí. Existují však situace, kdy můžete smlouvu ukončit i v průběhu pojistného období.

Více zde →

Ušetřete za pojištění vozidla tisíce korun ročně (idnes.cz, 25.8.2021)

Proč je dobré si pravidelně kontrolovat autopojištění? Jak si správně nastavit limity pojištění a která rizika je dobré si připojistit? Kdy se vyplatí mít i havarijní pojištění a kdy je to už zbytečné utrácení peněz? Vaše nejčastější dotazy zodpoví nezávislý expert z pojišťovací služby RIXO.cz.

Více zde →

Víte, jak si nastavit životní pojištění, když jste na mateřské dovolené? (emimino.cz, 29.7.2021)

S příchodem rodiny je dobré myslet na zadní vrátka a sjednat si vhodné životní pojištění. Ačkoliv v minulosti bylo zvykem, že se pojišťoval pouze živitel rodiny, tak dlouhodobá rizika hrozí každému. K úrazu nebo nemoci může dojít kdykoli, tedy i během mateřské dovolené.

Více zde →

6 tipů, jak si správně nastavit životní pojištění (idnes.cz, 28.7.2021)

Životní pojištění není spoření. Primárním účelem životního pojištění je krytí závažných rizik, která nás mohou během života potkat a způsobit tak dlouhodobý dramatický pokles příjmů.

Více zde →

V soutěži Zlatá koruna byly oceněny nejlepší finanční produkty roku 2021 (e15.cz, 3.7.2021)

Devatenáctý ročník Zlaté koruny, nejstarší soutěže finančních produktů u nás, vyhlásil vítěze. Nezávislá porota odborníků, která má téměř 400 členů, zhodnotila celkem 202 produktů ve 24 kategoriích. Zabodovaly především inovativní produkty reagující na masivní trend digitalizace bankovního prostředí a ty, které nejvíc pamatují na obsahový přínos a uživatelský komfort pro uživatele.

Více zde →

Domácí mazlíčci luxují peněženku: Kolik za ně vydáte? A co pojištění? (blesk.cz, 23.6.2021)

Češi jsou milovníci psů a koček. Do nadoblačných výšin ale touhu po čtyřnohém kamarádovi vyhnal až koronavir. Jenže mazlíček nepřináší jen radosti…

Více zde →

Pavel Krbec: Věřím eGRPům spojeným s televizním obsahem (mediaguru.cz, 18.5.2021)

Nákup videoreklamy na eGRPy se pojišťovací službě Rixo osvědčuje, speciálně v případě televizního obsahu přeneseného do online, popisuje CEO Pavel Krbec.

Více zde →

Karel ušetřil stovky korun měsíčně! Stačilo k tomu pár minut na internetu (tn.cz, 5.5.2021)

Srovnat si povinné ručení a havarijní pojištění se už Češi naučili, teď si ale stejným způsobem mohou srovnat i životní pojištění, které většina lidí často odkládá kvůli množství pojistných podmínek. Pro zdravého člověka je totiž mnohdy nepředstavitelné vžít se do situace, kdy bude například řešit různé stupně invalidity.

Více zde →

RIXO.cz spustilo online srovnání životní pojištění (finparada.cz, 30.4.2021)

RIXO.cz – pojišťovací služba, která srovnává nabídky všech typů pojištění – nově jako jediná na trhu srovnává online životní pojištění. Klientovi v rámci srovnání ukáže reálné nabídky od několika pojišťoven a pomůže mu lépe se v nich zorientovat. Podle vyjádření společnosti může klient díky službě RIXO.cz za dobu trvání pojištění ušetřit až desetitisíce korun.

Více zde →

Rixo startuje online srovnání životního pojištění (penize.cz, 29.4.2021)

Služba Rixo.cz oznámila, že jako první na trhu dokáže porovnat nabídky životního pojištění online. Po vyplnění základních údajů hned ukáže zájemcům konkrétní produkty s cenou a dalšími podrobnostmi.

Více zde →

RIXO.cz nabízí online srovnání všech typů pojištění (poradci-sobe.cz, 29.4.2021)

První pojišťovací služba, která srovná nabídky všech typů pojištění. Jako jediná srovná online také nabídky životního pojištění a ukáže klientovi reálné nabídky několika pojišťoven. Pomůže mu se lépe zorientovat v nabídkách jednotlivých pojišťoven. V mnoha případech díky RIXO.cz klient za dobu trvání pojištění ušetří až desetitisíce.

Více zde →

RIXO.cz jako první na trhu srovnává online nabídky životního pojištění (cnn.iprima.cz, 28.4.2021)

První pojišťovací služba, která srovná nabídky všech typů pojištění. Jako jediná srovná online také nabídky životního pojištění a ukáže klientovi reálné nabídky několika pojišťoven. Pomůže mu se lépe zorientovat v nabídkách jednotlivých pojišťoven. V mnoha případech díky RIXO.cz klient za dobu trvání pojištění ušetří až desetitisíce.

Více zde →

Nezapomeňte si po rekonstrukci domu aktualizovat majetkové pojištění (idnes.cz, 31.3.2021)

Pojistit si majetek před povodněmi, úderem blesku nebo krádeží se Češi už celkem naučili. Starat se o své pojištění ale ještě příliš neumí. Zapomínají si ho totiž pravidelně aktualizovat, například po rekonstrukci domu nebo bytu.

Více zde →

Nepřeplácíte za nevýhodné pojištění? Víme, jak ušetřit tisíce (idnes.cz, 10.3.2021)

Češi zbytečně vyhazují peníze oknem za pojistky, které v případě tragédie často vůbec nepomohou. Po revizi všech pojistek nebo sjednání nového a lepšího pojištění, můžou měsíčně ušetřit až tisíce korun.

Více zde →

Pozor na chyby v životním pojištění. Můžou vás přijít draho (idnes.cz, 3.3.2021)

Životní pojištění patří mezi složitější finanční produkty a lidé při jeho sjednávání často chybují. Nejenže mají špatně nastavená rizika, ale dost často za něj platí více, než je nutné.

Více zde →

Ušetřete za pojištění vozidla tisíce korun ročně. Expert z RIXO.cz vám poradí jak na to (tn.cz, 6.6.2021)

Proč je dobré si pravidelně kontrolovat autopojištění? Jak si správně nastavit limity pojištění a která rizika je dobré si připojistit? Kdy se vyplatí mít i havarijní pojištění a kdy je to už zbytečné utrácení peněz?  Vaše nejčastější dotazy zodpoví nezávislý expert z pojišťovací služby RIXO.cz.

Více zde →

Namrzlý chodník během zimního období. Na co máte nárok v případě úrazu? (finparada.cz, 5.1.2021)

Namrzlé chodníky nejsou problémem pouze vánočních svátků a oslav nového roku. Kdo je zodpovědný za jejich úklid, kdo a za jakých okolností bude platit odškodné je velkým tématem po celé zimní období.

Více zde →

Jak stěhujeme? Návod krok po kroku (desitka.cz, 4.1.2021)

Stěhovací služba není žádná složitá raketová věda, ale vyžaduje zkušeností, znalosti a zodpovědný tým.

Více zde →

Silvestr a pojistné události. Na co si dát pozor a kdy se vyplatí pojištění? (finparada.cz, 30.12.2020)

Ačkoliv letošní Silvestr bude pravděpodobně v mnoha ohledech jiný, než bývá zvykem, oslavy příchodu nového roku kromě radosti a veselí přinášejí každoročně situace, které se mohou obratem změnit v pojistnou událost. V jakých případech se může hodit pojištění odpovědnosti a co dělat, když rachejtle poničí vaše vozidlo?

Více zde →

Máte pojistku proti vánočním nehodám? Pomůže s požárem, pyrotechnikou i rozbitou lednicí! (blesk.cz, 21.12.2020)

Vánoce by sice měly být svátky klidu a pohody, ale stačí málo a stane se z nich pohroma. Většinu z nepříjemných události zvládne pokrýt pojištění. Jen jedno ale na všechny možné vánoční nehody nestačí. Podívejte se, které pojištění existuje a nač se může hodit.

Více zde →

Pojistěte si svoje Vánoce a Silvestra (primanapady.cz, 21.12.2020)

Vánoční svátky a oslavy nového roku přináší každoročně situace, které se mohou obratem změnit v pojistnou událost. Víte, jaký typ pojištění vám kryje požár způsobený hořící svíčkou, rachejtle, které poničí vaše vozidlo či zkažené jídlo v rozbité lednici?

Více zde →

Vánoce a Silvestr můžou být zdrojem katastrof. Můžete si je ale pojistit (tn.cz, 17.12.2020)

Že jsou Vánoce svátky klidu a míru, bohužel občas neplatí. Stačí chvilka nepozornosti a padající stromek zkazí vánoční atmosféru.

Více zde →

Pojistné události během vánočních svátků. Proč se pojistit a na co si dát pozor? (finparada.cz, 10.12.2020)

Vánoční svátky kromě pohody, klidu a radosti každoročně bohužel přinášejí i nepříliš pohodové situace, které se mohou obratem změnit v pojistnou událost. Víte, jaký typ pojištění vám kryje požár způsobený hořící svíčkou, rozbití vystaveného zboží v obchodu či zkažené jídlo v rozbité lednici?

Více zde →

Rixo.cz podporuje novou kampaní rozšíření své služby (www.mediaguru.cz, 4.12.2020)

Ústřední postavou nové kampaně služby Rixo.cz je plyšová postava Rixo, která představuje výhody této pojišťovací služby.

Více zde →

Petr Marek už ne. Pojišťovací služba Rixo do kampaní nově obsazuje plyšáka (www.mediar.cz, 30.11.2020)

„Neriskujte a radši rixujte,“ nabádá pojišťovací služba v nové kampani od Werk Campu.

Více zde →

Online pojišťovací služba RIXO.cz srovnává všechny typy pojištění (www.feedit.cz, 30.11.2020)

Pojišťovací služba RIXO.cz spouští novou komunikační kampaň. Služba nově klientům nabízí online srovnání všech typů pojištění. Prostřednictvím plyšové postavy Rixa postupně představí celé portfolio služeb i benefity, které nabízí.

Více zde →

Vyšší limity povinného ručení nabízí zajímavé pojištění (epenize.eu, 30.10.2020)

Díky stále vyšším limitům při újmách na zdraví i majetku není neobvyklé, že limit povinného ručení na plnění zkrátka nestačí. Je proto na místě uvažovat o takových pojištění, která nezůstávají u zákonem daných limitů a nabízí limity vyšší. Právě tato volba může člověku ušetřit opravdu velké množství peněz.

Více zde →

Technologie a svět pojištění. Dnes si můžete sjednat všechny typy pojištění online (roklen24.cz, 25.10.2020)

Jaké jsou nové trendy v pojišťovnictví? Jaké typy pojištění lze sjednat zcela online a kdy je potřeba s klientem mluvit? Jak technologie pomáhají při sjednávání pojištění online? O tom všem jsme si povídali s Pavlem Krbcem a Martinem Ždímalem z pojišťovací služby RIXO.cz.

Více zde →

Hobby naší doby (17.10.2020)

Jiřina Bohdalová v rozhovoru s Martinem Ždímalem, CTO RIXO.cz.

Více zde →

Hlášení přes mobil, smlouva bez podpisu. Pojišťovny se předhánějí v inovacích (tn.cz, 12.10.2020)

České pojišťovny a srovnávače pravidelně uvádějí na trh nové služby, které přinášejí klientům větší komfort. Se zjednodušením v poslední době přišlo hned několik pojišťovacích společností. Kvůli řadě věcí už se ani nemusí telefonovat, postačí internet, pár minut a máte hotovo. Existuje dokonce i služba, která funguje pouze v online prostředí. Pojistek přes ni lze navíc uzavírat hned několik.

Více zde →

Ukážeme vám, jak si jednoduše a online srovnáte výhodné pojištění vozidel (tn.cz, 12.10.2020)

Potřebujete si srovnat ceny povinného ručení a havarijního pojištění? Na RIXO.cz vám s tím pomůžou. Do několika minut vám zcela online porovnají nabídky pojišťoven a vyberou 3 nejvýhodnější a na míru vašim požadavkům.

Více zde →

Nepřeplácejte zbytečně za pojištění svého auta. Díky RIXO.cz se vyhnete i dlouhým hovorům (cnn.iprima.cz, 29.9.2020)

Potřebujete si sjednat povinné ručení nebo havarijní pojištění? Nemáte u sebe techničák a neznáte přesné údaje o svém automobilu? Nevadí. RIXO.cz vám s tím pomůže. Do několika minut vám zcela online porovná nabídky pojišťoven a vybere 3 nejvýhodnější nabídky autopojištění, na míru vašim požadavkům.

Více zde →

Nepřeplácejte za pojištění auta. Díky nové službě se vyhnete i dlouhým hovorům (tn.cz, 16.9.2020)

Na českém trhu s pojištěním se neustále objevují nové služby. Nejnověji je možné uzavřít pojistku na auto, aniž byste to museli řešit po telefonu.

Více zde →

Podpojištění hrozí už po pár letech, smlouvy pravidelně aktualizujte (novinky.cz, 12.8.2020)

Pojištěný majetek má většina českých domácností. V mnohých z nich však musí počítat s tím, že v případě škodní události budou výrazně tratit. Nemají totiž dobře nastavenou pojistnou smlouvu a jejich byty či domy tak mohou být tzv. podpojištěny. Pravidelná aktualizace pojistných smluv se tak rozhodně vyplatí.

Více zde →

Jak aplikace zjednodušují finance (letemsvetemapplem.eu, 11.8.2020

Žijeme v rozmanité době, kdy máme doslova na dosah ruky rozsáhlé možnosti. Za největší změnu vděčíme především internetu. S jeho pomocí se totiž můžeme propojit s celým světem, snadněji komunikovat a mít přímý přístup k informacím. Současně má téměř každý z nás po ruce chytrý telefon, který jde ruku v ruce se zmiňovaným internet a umožňuje nám propojení v rámci několika sekund. Na tyto skvělé vynálezy samozřejmě musela zareagovat i moderní doba. Zatímco někomu se digitální transformace podařila na výbornou, jiní s ní doposud zápasí.

Více zde →

Nenechte pojišťovnám své peníze! Tohle je 8 nejčastějších chyb v pojištění majetku! (blesk.cz, 22.7.2020)

Nedávné povodně a přívalové deště ukázaly, jak důležité je mít pojištěný majetek. Jenže i řada pojištěných zažila nečekané zklamání. Můžou za ně chyby, kvůli kterým jim pojišťovny krátily pojistné, nebo ho nevyplatily vůbec. Podívejte se na 8 nejčastějších chyb, které vás připraví o peníze.

Více zde →

Když přijde velká voda nebo požár, přijdou Češi o miliony korun (e-news.cz, 10.7.2020)

Šest z deseti majetkových smluv je podpojištěných. Pojistit si majetek před povodněmi, úderem blesku nebo krádeží se Češi už celkem naučili. Starat se o své pojištění ale ještě příliš neumí.

Více zde →

Divoký nástup léta už stál tři čtvrtě miliardy. Mohou za to červnové bouřky (idnes.cz, 8.7.2020)

Červnové bouřky a povodně způsobily škody nejméně za tři čtvrtě miliardy. Vyplývá to z údajů, které MF DNES získala od šesti největších pojišťoven, které dohromady pokrývají téměř 90 procent trhu. Majetek nejvíce ničily povodně a záplavy. Lidé pojišťovnám hlásili zatopené sklepy, garáže či přízemí rodinných domů.

Více zde →

6 z 10 majetkových smluv je podpojištěných. Když přijde velká voda nebo požár, přijdou Češi o miliony korun (investujeme.cz, 1.7.2020)

Pojistit si majetek před povodněmi, úderem blesku nebo krádeží se Češi už celkem naučili. Starat se o své pojištění ale ještě příliš neumí. Online pojišťovací služba RIXO.cz odhalila, že 6 z 10 majetkových smluv je podpojištěných. Nemovitost průměrně o 1,8 milionu Kč a domácnost o 200 tisíc Kč.

Více zde →

6 z 10 majetkových smluv je podpojištěných. Když přijde velká voda nebo požár, přijdou Češi o miliony korun (firststyle.cz, 1.7.2020)

Pojistit si majetek před povodněmi, úderem blesku nebo krádeží se Češi už celkem naučili. Starat se o své pojištění ale ještě příliš neumí. Online pojišťovací služba RIXO.cz odhalila, že 6 z 10 majetkových smluv je podpojištěných. Nemovitost průměrně o 1,8 milionu Kč a domácnost o 200 tisíc Kč.

Více zde →

Hobby naší doby (6.6.2020)

Jiřina Bohdalová v půlhodince inspirací a zajímavostí pro volný čas.

Více zde →

Bleskové povodně ukázaly svoji sílu. Většina Čechů přitom nemá správné pojištění (roklen24.cz, 19.6.2020)

Jedny z největších škod v Česku způsobuje velká voda, která se může objevit z hodiny na hodinu. Z dostupných dat RIXO.cz vyplývá, že u 30 % pojištěných domů chybí pojištění povodně, u bytů je to až 50 %.

Více zde →

Koronavirus a životní pojištění: Na co se vztahuje krytí? (finance.cz, 25.5.2020)

Máte nárok na plnění ze smlouvy o životním pojištění, pokud jste v karanténě anebo doma pečujete o dítě, protože se uzavřely školy? A jak je to s krytím v případě nákazy anebo pokud jste museli uzavřít na základě mimořádných opatření provozovnu? Přečtěte si nejčastější otázky životně pojištěných.

Více zde →

PORADNA: Léto bezpečně. Tipy, jak ochránit své zdraví i majetek (e-news.cz, 27.5.2020)

Léto bývá časem, kdy si užíváme sluníčka, sportování a pobytu na vzduchu. Zároveň je dobou, kdy se častěji objevují bouřky, kroupy, bleskové povodně, ale třeba i úrazy při sportování. Ne všem pohromám lze zabránit, ale zmírnit jejich následky lze vhodným pojištěním.

Více zde →

Pojišťovací služba Rixo má nového ředitele (penize.cz, 21.5.2020)

Novým generálním ředitelem online pojišťovací služby Rixo.cz je od začátku tohoto týdne Pavel Krbec. Vystřídal dosavadního šéfa Aleše Žárského.

Více zde →

Šéfem pojišťovací služby RIXO.cz je nově Pavel Krbec. Působil na Primě i na Nově (mam.cz, 19.5.2020)

V souvislosti s nedávným převzetím on-line pojišťovací služby RIXO.cz skupinou EMMA Capital dochází s účinností od 19.5.2020 ke změně na pozici generálního ředitele (CEO) této společnosti. Dosavadního generálního ředitele Aleše Žárského nahradí Pavel Krbec.

Více zde →

Pavel Krbec se stává šéfem pojišťovací služby Rixo (mediaguru.cz, 19.5.2020)

Generálním ředitelem online pojišťovací služby Rixo.cz se stal Pavel Krbec.

Více zde →

Přehledně: Jak řešit pojištění ve finanční tísni (finparada.cz, 16.5.2020)

Dostali jste se vlivem koronaviru do obtížné finanční situace a chybí vám peníze na zaplacení pojistky. Hrozí vám penále či exekuce? Dají se snížit či odložit splátky pojistného nebo je jedinou možností zrušení smlouvy? Na tyto a další otázky odpovídal expert na pojištění Aleš Žárský z RIXO.cz.

Více zde →

Přehledně: Jak řešit pojištění ve finanční tísni (investujeme.cz, 14.5.2020)

Dostali jste se vlivem koronaviru do obtížné finanční situace a chybí vám peníze na zaplacení pojistky. Hrozí vám penále či exekuce? Dají se snížit či odložit splátky pojistného nebo je jedinou možností zrušení smlouvy?

Více zde →

VIDEO: Rixo uvedlo první reklamu. Opírá se o absurdní televizní soutěž (mam.cz, 7.5.2020)

Koncept reklamy se opírá o absurdní televizní soutěž, má ukázat technologické výhody online pojišťovacího „makléře“. Rixo, za níž stojí skupina Emma Capital Jiřího Šmejce, chce na trhu s neživotním a rizikovým životním pojištěním získat podíl pět procent.

Více zde →

Frontman skupiny Midi lidi Petr Marek propaguje pojišťovací startup Rixo (mediar.cz, 6.5.2020)

Pojištění Rixo skupiny Emma Capital Jiřího Šmejce jde do televize s první svou reklamou.

Více zde →

Rixo obsazuje do kampaně frontmana skupiny Midi Lidi (mediaguru.cz, 6.5.2020)

Služba Rixo spouští kampaň s formátem televizní soutěže.

Více zde →

Dostali jste se kvůli pandemii do finanční tísně a hledáte řešení, jak snížit pojistné? Odpovídal nezávislý expert Aleš Žárský (tyden.cz, 28.4.2020)

Dostali jste se kvůli pandemii do finanční tísně a hledáte řešení, jak snížit pojistné? Potřebujete spolehlivou pojistku na auto či dům? Obáváte se o své zdraví a chcete poradit s výběrem životního pojištění? Ptejte se nezávislého experta Aleše Žárského ze služby RIXO.cz. Ta jako jediná v Česku online a zdarma zkontroluje lidem pojistné smlouvy a pomáhá je vylepšit.

Více zde →

Levnější nebo s lepším krytím? Způsob, jak snadno získat výhodnější pojistku dle vašich priorit (iprima.cz, 25.4.2020)

Chybně nastavenou smlouvu má podle odborníků až 70 procent klientů pojišťoven.

Více zde →

Proč pravidelně kontrolovat vaše pojistné smlouvy? Přestanete platit zbytečně moc, říká expert (24.4.2020)

Zbytečně vysoké pojistné, navíc bez krytí důležitých rizik. Takto má podle odborníků nastavenou pojistnou smlouvu celá řada Čechů. Řešení k nápravě existuje.

Více zde →

Podpisem smlouvy to nekončí. Co i po sjednání pojistky hlídat, abyste nepřišli zbytečně o peníze? (iprima, 23.4.2020)

Připravili jsme praktický přehled rad, jak ke sjednaným pojistným smlouvám přistupovat.

Více zde →

Zjistěte, jestli jste pojištěni správně. Pomůže vám bezplatná aplikace (iprima.cz, 22.4.2020)

Kryjí vaše pojistné smlouvy vše, co je potřeba? Nejsou zbytečné předražené? Odborné odpovědi získáte velmi snadno.

Více zde →

Návod, jak si správně nastavit smlouvu s pojišťovnou. Jde to i online (iprima.cz, 21.4.2020)

Co a na kolik pojistit? Jednoduchá otázka, která ale nemá úplně jednoznačnou odpověď. Díky našemu návodu ale budete vědět, na co si dát pozor.

Více zde →

Češi hledají úspory, kde se dá. Rezervy mají často v nevýhodných pojistkách (roklen.cz, 13.4.2020)

Karanténa způsobila mnoha lidem v Česku finanční problémy. Musí proto omezit své výdaje. Jedním ze způsobů, kde se dá ušetřit i několik tisíc, může být pojištění. Zjistěte, zda na něm zbytečně nepřeplácíte..

Více zde →

Aleš Žárský: Pojišťovnictvím profukuje svěží vítr změn (kurzy.cz, 8.4.2020)

Jaký byl průběh uplynulého roku optikou pojistného trhu a jaké budou klíčové momenty roku 2020? V dnešním zamyšlení představí své postřehy Aleš Žárský, CEO společnosti RIXO. Loňský rok nepřinesl žádnou revoluci, ale i tak se na trhu objevily nové produkty, které potvrzují či naopak boří trendy posledních let. Pojďme se na ně podívat podrobněji.

Více zde →

Doba elektronická nastala. Poradíme, které úřady zvládnete oběhnout z domova (finparada.cz, 2.4.2020)

Snad nikomu se v těchto dnech nechce stát ve frontách na úřadech, v bankách nebo na poště. Ale co když potřebujete podat daňové přiznání, narychlo sjednat pojištění nebo se registrovat na úřadu práce? Mnoho záležitostí dnes naštěstí zvládnete obstarat online. Poradíme, které to jsou.

Více zde →

PORADNA: Úřady, které v klidu zvládnete oběhnout z pohodlí domova (e-news.cz, 1.4.2020)

Snad nikomu se v těchto dnech nechce stát ve frontách na úřadech, v bankách nebo na poště. Ale co když potřebujete podat daňové přiznání, narychlo sjednat pojištění nebo se registrovat na úřadu práce?

Více zde →

Nová aplikace zdarma reviduje a hodnotí smlouvy. Ušetří na povinném ručení a havarijním pojištění (autosalon.tv, 30.3.2020)

Většina motoristů si sjedná povinné ručení nebo havarijní pojištění při pořízení auta, a pak už na pojistky kašle. Prostě platí složenky, které jim přijdou, protože na hledání výhodnější alternativy nemají čas ani schopnosti. Český startup přišel s aplikací, která to udělá za ně a zdarma, protože si na sebe vydělává provizemi od pojišťoven. Stačí smlouvy v mobilu nebo počítači naskenovat a poslat. Zpět přijde bodové hodnocení a návrhy na vylepšení a úspory.

Více zde →

Udělejte si pořádek v autopojištění. Podle experta se to vyplatí (finparada.cz, 30.3.2020)

Doba karantény a nuceného odpočinku od každodenního chození do práce, alespoň u některých z nás, může vést k tomu, že se dostaneme k věcem, které stále odkládáme. Takovým počinem může být třeba odpověď na otázku: „Mám uzavřeno vhodné povinné ručení nebo havarijní pojištění?“. S odpovědí vám pomůže expert z nezávislé pojišťovací služby RIXO.cz. Které služby se tedy hodí mít a za co naopak nepřeplácet?

Více zde →

Máte pojistku na blbost? Na zajištění odpovědnosti se nevyplatí škudlit (ahaonline.cz, 25.3.2020)

Vytopili jste sousedy, váš pes někoho pokousal nebo dítě něco rozbilo v obchodě? Pokud máte uzavřenou pojistku na blbost, neváhejte ji uplatnit.

Více zde →

Češi přeplácí tisíce za špatně nastavené pojistky. Zjistěte, zda se to týká i vás! (blesk.cz, 20.3.2020)

Víte, zda vaše pojistky pokrývají běžná rizika? Neplatíte zbytečně moc? Máte správně nastavené limity? A víte vůbec, kde je máte doma založené? Pokud váháte s odpověďmi, nechte si pojistky raději zdarma zkontrolovat. Vyhnete se tak zbytečným výdajům nebo i tragédii.

Více zde →

7 tipů, jak využít karanténu efektivně (casjenprome.cz, 18.3.2020)

Nudit se rozhodně nemusíte. Využijte neplánovaný volný čas sama pro sebe.

Více zde →

Karanténa jako příležitost ke sebezdokonalení (celebritytime.cz, 17.3.2020)

V souvislosti s nařízením vlády je nutné trávit co nejvíce času doma. Důležité opatření s sebou ale přináší i rizika v podobě stresu, všemožných obav a nudy. Aby vás tyto myšlenky nezačaly sžírat, využijte nastalou situaci jako příležitost ke zlepšení sebe sama. Přinášíme tipy na činnosti, které vám pomohou vyvarovat se negativním myšlenkám, a zároveň využít drahocenný čas efektivně.

Více zde →

Češi začínají řešit koronavirus i ve spojitosti s životním pojištěním (blesk.cz, 17.3.2020)

Obava o vlastní zdraví i zdraví blízkých osob rezonuje v posledních týdnech v celé společnosti a projevuje se v mnoha odvětvích. Jak je to tedy v případě onemocnění koronavirem v souvislosti s životním pojištěním a co všechno Češi o svém pojištění vůbec neví?

Více zde →

Koronavirus a pojistky. Ochrání vás? A na co máte nárok? (tn.cz, 12.3.2020)

Obava o vlastní zdraví i zdraví blízkých osob rezonuje v posledních týdnech v celé společnosti a projevuje se v mnoha odvětvích. Jak je to tedy v případě onemocnění koronavirem v souvislosti s životním pojištěním a co všechno Češi o svém pojištění vůbec neví?

Více zde →

Vykradli vám auto? Z povinného ručení nic nedostanete (blesk.cz, 12.3.2020)

Každý ví, že nechat věci bez dozoru v autě, byť na pár minut, je risk. Občas se ale stane, že zapomenete na navigaci, odběhnete si do obchodu nebo vyzvednout dítě do školky. A příležitost pro zloděje je na světě.

Více zde →

Srážka s autobusem vás může přijít na miliardu (blesk.cz, 10.3.2020)

Měli jste na dálnici už kolikrát namále a skoro jste se srazili s kamionem? Trpíte, když musíte parkovat na přeplněných parkovištích, kde hrozí, že vám někdo poškrábe auto? Vběhla vám do cesty srna a poškodila přední nápravu? Pokud si myslíte, že všechny trable vyřeší vaše pár let stará pojistka, můžete být zklamaní. Nepodceňujete její důležitost, aktuálnost a nespokojte se s nejlevnější variantou, která vám v případě tragédie vůbec nepomůže.

Více zde →

Za špatné pojistky přeplácíme i tisíce korun. Jak se dá ušetřit? (finance.cz, 2.3.2020)

Pokrývají vaše pojistky všechna běžná rizika? Nepřeplácíte zbytečně až tisíce korun? Máte správně nastavené limity? Revidujete je pravidelně? A víte vůbec, kde je máte doma založené? Pokud váháte, nechte si pojistky zkontrolovat, vyhnete se zbytečným výdajům nebo i tragédii.

Více zde →

Obchod v Rixo.cz (Home Credit) má na starosti Dolanský (borovan.cz, 26.2.2020)

Novým obchodním ředitelem online služby v pojišťovnictví Rixo.cz (majitel skupina Home Credit) se stal Martin Dolanský (foto). Jeho úkolem bude, aby zákazníci dostali“včas správné hodnocení svých pojistných smluv a nové nabídky nového pojištění podle doporučení Rixo indexu“.

Více zde →

Online pojišťovací služba RIXO.cz posiluje svůj tým o Martina Dolanského (roklen24.cz, 26.2.2020)

Na pozici CSO nastoupil do RIXO.cz Martin Dolanský, který se v pojišťovnictví pohybuje již od roku 2001. Dříve působil v České pojišťovně, Generali PPF a posledních 8 let v Allianz pojišťovně na obchodních pozicích, kde byl mimo jiné odpovědný za online prodeje Allianz a Market Management.

Více zde →

PR manažerkou služby Rixo.cz je Michaela Bartošová (mediaguru.cz, 26.2.2020)

Na pozici PR managera online pojišťovací služby Rixo.cz (skupina Home Credit) nastoupila Michaela Bartošová. Ta se v oblasti PR a marketingu pohybuje více než deset let.

Více zde →

Inovativní firmy sází na marketing, letos navyšují investice (mediaguru.cz, 24.2.2020)

České firmy využívající technologie a inovace považují marketing za nezbytný pro svůj chod, ukazuje průzkum společnosti Zonky a agentury Ipsos.

Více zde →

Vše o pojistce na blbost: Známe kuriózní případy, které vyřešila, i případy, kdy vám nepomůže (blesk.cz, 24.2.2020)

Vytopili jste sousedy? Srazili jste se na sjezdovce s jiným lyžařem nebo váš potomek vysklil sousedovi okno? Pokud si myslíte, že vše vyřídíte pomocí »pojistky na blbost«, můžete být zklamaní. Slepě se na ni spoléhat se nevyplácí.

Více zde →

Aleš Žárský: Pojišťovnictvím profukuje svěží vítr změn (opojišteni.cz, 21.2.2020)

Jaký byl průběh uplynulého roku optikou pojistného trhu a jaké budou klíčové momenty roku 2020? V dnešním zamyšlení představí své postřehy Aleš Žárský, CEO společnosti RIXO.

Více zde →

Kvůli špatně nastavené pojistce můžete dlužit miliony. (tn.cz, 24.2.2020)

Přestože není kvůli špatnému stavu českých silnic a dálnic srážka s kamionem nic neobvyklého, Češi stále podceňují limity svého povinného ručení a sjednávají si ho pouze na nejmenší zákonný limit, což je 35 milionů korun.

Více zde →

Hledá se nejlepší inovace. Co vám usnadňuje život? (peníze.cz, 16.2.2020)

Druhý ročník soutěže Zonky Innovation Awards odstartoval. Celkem 81 projektů se uchází o ceny v několika kategoriích.

Více zde →

Martin Podávka: 2019 – první, druhý a všichni (opojištění.cz, 12.2.2020)

Jaký byl průběh uplynulého roku optikou pojistného trhu a jaké budou klíčové momenty roku 2020?

Více zde →

Orkán ničí auta i domy! Většina Čechů přitom nemá správné pojištění (tn.cz, 11.2.2020)

Orkán Sabina už druhý den decimuje Česko. V některých částech republiky poničila bouře desítky domů i aut, na která popadaly stromy. Někteří z lidí, kteří kvůli orkánu přišli o majetek, si ale budou muset opravy platit ze svého. Nebyli totiž pojištění.

Více zde →

Škody po Sabine už jdou do stovek milionů a vítr zatím nepoleví (seznamzpravy.cz, 11.2.2020)

Kvůli silnému větru je dnes ráno přerušen provoz vlaků zhruba na dvou desítkách tratí. Jde třeba o spojení mezi Klatovy a Plzní, Českými Budějovicemi a Českými Velenicemi nebo Jindřichovým Hradcem a Počátky. Bez dodávek elektřiny zůstávají tisíce domácností v Česku. Pojišťovny uvedly, že v tuto chvíli evidují škody za stovky milionů korun.

Více zde →

Bouře Sabina ničí auta a domy. Havarijní pojištění má pouze 27 % Čechů (roklen24.cz, 10.2.2020)

Českou republikou se prohání bouře Sabina. Tisíce domácností zůstává bez elektřiny, hasiči řeší spadlé stromy na autech, silnicích a domech. Ten, kdo je špatně pojištěný, nebo nemá pojištění vůbec, bude bez odškodnění.

Více zde →

Češi přeplácí tisíce za špatně nastavené pojistky. Ty často v případě škody nepomohou! (půjčka.cz, 25.2.2020)

Víte, zda vaše pojistky pokrývají všechna běžná rizika? Nepřeplácíte zbytečně? Máte správně nastavené limity? Revidujete je pravidelně? A víte vůbec, kde je máte doma založené? Pokud váháte, nechte si pojistky zkontrolovat, vyhnete se zbytečným výdajům nebo i tragédii.

Více zde →

Češi přeplácí za nevýhodné pojištění. Víme, jak na něm ušetřit až tisíce korun ročně (zonky.cz, 24.2.2020)

“Zjistili jsme, že až 70 % lidí má pojištění špatně nastavené. Pak se stává, že pojišťovna škodu neproplatí. Je to kvůli tomu, že smlouva třeba není aktuální nebo nekryje všechno, co je třeba,“ říká o pojištění Čechů Aleš Žárský, ředitel on-line pojišťovací služby RIXO.cz

Více zde →

Češi přeplácejí za nevýhodné pojištění. Poradíme, jak výrazně ušetřit (idnes.cz, 10.2.2020)

Ruku na srdce. Skutečně máte správně nastavené pojištění? Pokud ano, gratulujeme! Jestli s odpovědí váháte, nechte si ho zkontrolovat, ať nevyhazujete oknem peníze za pojistky, které vám v případě tragédie nepomohou. Do Česka vstupuje služba, která umí posoudit výhodnost vašich pojistných smluv.

Více zde →