Společnost AXA Assistance určitě podle jména znáte, vždyť na českém  trhu působí už od roku 1998. Její cestovní pojištění patří mezi populární volby českých turistů. Kterou variantu cestovního pojištění zvolit? Jak se pojistit, když si na dovolené chcete  – bez rizika – dopřát alkohol? Na kolik vás cestovní pojištění od AXA přijde? Čtěte dál!

Varianty cestovního pojištění AXA

AXA nabízí jednorázové pojištění ve třech variantách: Reference, Komfort a Excelent. Jaké si vybrat?

  • Reference se hodí pro krátké výlety do sousedních zemí. Je perfektní pro výlet za nákupy nebo na návštěvu rodiny. Kryje léčebné výlohy do 2,5 mil. Kč. Nezahrnuje pojištění odpovědnosti za škodu.
  • Komfort vás podrží během klidných dovolených po Evropě. Limit léčebných výloh je dvojnásobný. Oceníte také pojištění zavazadel, právní asistence nebo pojištění odpovědnosti za škodu. Pokud míříte na lyže do Itálie, je pojištění odpovědnosti za škody způsobené třetí osobě dokonce povinné. Navíc vás policie může zkontrolovat přímo na sjezdovce, takže o nižší variantě pojištění s takovým itinerářem vůbec nepřemýšlejte.
  • Excelent je skvělá volba pro všechny nespoutané dobrodruhy, co si chtějí vyčistit hlavu od starostí. 500 milionů na léčebné výlohy včetně nákladů na repatriaci či zásahu horské služby představuje jeden z nejvyšších limitů na trhu a uspokojí i nejnáročnější klienty. Vztahuje se i na nemoc covid-19. Sladkým bonusem je pojištění domácích mazlíčků nebo pojištění cestování letadlem pro případ, že má vaše letadlo zpoždění nebo do cílové destinace dorazíte bez zavazadel.

Jaká rizika kryje cestovní pojištění od AXA?

Rozdíly mezi variantami pojištění nejlépe shrnuje jednoduchá tabulka.

ReferenceKomfortExcelent
Pojištění léčebných výloh2 500 000 Kč5 000 000 Kč500 000 000 Kč
Pojištění odpovědnosti za škoduanoano
Pojištění asistenčních služebanoanoano
Pojištění právní ochranyanoano
Úrazové pojištěníanoano
Pojištění zavazadelanoano

Pojištění cestování letadlem
ano
Pojištění domácích mazlíčkůano

Plánujete adrenalinovou dovolenou? Podívejte se, do jaké kategorie sportů spadají vaše plánované aktivity, ať si v případě potřeby sjednáte i připojištění rizikových sportů. Pokud se v zahraničí chcete projet v autě nebo skútru z půjčovny, přijde vám vhod také připojištění půjčeného vozidla. Ochrání před platbou spoluúčasti, kterou po vás bude chtít půjčovna proplatit, pokud zaviníte dopravní nehodu nebo se stanete obětí krádeže či vandalismu.

Netradiční službou, kterou AXA nabízí, je připojištění Drink povolen. Právě alkohol v krvi u pojistné události totiž může spadat mezi výluky, kvůli které pojišťovna pojistné plnění krátí nebo odmítá vyplatit. Připojištění vám dovolí si vychutnat svařák na vánočních trzích nebo koktejl na pláži s vědomím, že případný úraz a jeho léčení vám pojištovna uhradí

A nemusíte zůstat u jednoho drinku – připojištění platí až do 0,8 promile alkoholu v krvi, což přibližně odpovídá zhruba čtyřem pivům či panákům.

 Připojištění si můžete objednat k jakémukoliv balíčku od AXA.

V případě, že se chystáte na hory můžete si přečíst náš článek cestovní pojištění na hory, kde Vás provedeme výběrem pojištění.

Kdy se AXA cestovní pojištění vyplatí nejvíce?

Chcete zjistit přesnou cenu pojištění od AXA a porovnat ho s ostatními nabídkami? Zkuste náš srovnávač cestovního pojištění. Kromě nejvýhodnější nabídky vám poradíme i s tím, jaké krytí je nejvhodnější zrovna pro vás. Spolupracujeme s pojišťovnami, které vám v cizině pomohou i v případě onemocnění covid–19.

Dbáme na to, abyste byli vždy správně pojištění a mohli si užívat všechny výlety a dovolené. Sjednání zvládnete do 2 minut, takže nevadí, pokud ho řešíte last minute přímo na letišti nebo v autě před odjezdem z Česka.