Patříte k milovníkům bílé stopy? Když vám Krkonoše nestačí a vyjíždíte objevovat trasy do zahraničí, nezapomínejte nejen na teplé oblečení, ale ani na cestovní pojištění. Na co se soustředit a proč si ho vůbec sjednávat? Možná si myslíte, že vám na běžkách žádné nebezpečí nehrozí, ale mít jistotu se vždy vyplatí. 

Běžkování můžete vnímat jako odpočinkovou aktivitu, při které si vychutnáte krásy horského reliéfu a zároveň protáhnete nohy. I když je brázdění stop na běžkách bezpečnější aktivitou než sjíždění černých sjezdovek, neměli byste vynechávat sjednání cestovního pojištění. Kvalitní a výhodné pojištění, které vám bude krýt záda, najdete vždy na RIXO.cz.

Proč si pořídit pojištění na běžky?

Jedete do zahraničí za odpočinkem a dobrodružstvím? Cestovní pojištění byste nikdy neměli vynechat. Co všechno správné cestovní pojištění na běžky obsahuje? Hlavní součástí cestovního pojištění je vždy krytí léčebných výloh. Díky tomu si nebudete muset platit případnou léčbu nemoci nebo úrazu v místních nemocnicích sami, ale veškeré nutné náklady až do sjednaného limitu zaplatí pojišťovna. To se vztahuje také na spoluúčast, kterou za ošetření platí místní obyvatelé vždy. 

Na cestách oceníte i pojištění odpovědnosti, které slouží ke krytí vámi způsobených škod, ať už na majetku, nebo na zdraví jiné osoby. Nemusíte se tedy bát, že byste škodu museli zaplatit ze svého. Možná si říkáte, co by se vám tak na horách mohlo stát? Způsobení nehody s následkem zranění sportovce není vůbec výjimečnou situací a náhrada újmy na zdraví v případě trvalých následků může dosahovat statisíců i milionů korun. 

Věnujte pozornost i výhodám nabízených připojištění. Připojištění zimních sportů zajistí, že si budete moci odpolední “proběhnutí” užít bez obav. Zahrnuje krytí několika zimních sportů, mezi které patří sjezdové lyžování, běžecké lyžování, snowboarding, saně, boby a podobně, ale jen na vyznačených trasách a místech k tomu určených. Pokud hodláte prozkoumávat ještě neobjevená zákoutí, připojistěte si rizikové sporty

A v neposlední řadě v jakékoliv situaci oceníte i asistenci. Hodit se vám bude v případě, že budete potřebovat tlumočení, právní pomoc nebo radu týkající se vašeho pobytu. Cestovní asistence je vždy součástí pojištění. K pojištění si můžete přihodit také asistenci k vozidlu. Tu oceníte, pokud byste v zahraničí měli malér třeba s pneumatikou nebo poruchou motoru.  

Kolik stojí kvalitní pojištění na běžky? 

Cestovní pojištění stojí jen pár korun. Ukážeme vám, jak vypadají ceny cestovního pojištění podle doporučených limitů pojistného krytí, a jak je ovlivňují různá připojištění. Na kolik vás vyjde cestovní pojištění na prodloužený víkend pro dva

NejlevnějšíZlatá střední cestaMyslím na vše
Cena celkem145 Kč216 Kč527 Kč
Léčebné výlohy6 mil. Kč6 mil. Kč6 mil. Kč
Pojištění odpovědnosti (zdraví/majetek)25/10 mil. Kč25/10 mil. Kč25/10 mil. Kč
Cestovní asistence
Zimní sporty
Rizikové sporty 
Cestovní asistence k vozidlu
Kalkulace cestovního pojištění do Rakouska vychází podle nabídek pojišťovny Direct na tři dny zájezdu pro dvě osoby.  

Zajímá vás, jak by vypadalo cestovní pojištění pro vás a od jaké pojišťovny byste získali tu nejvýhodnější cenu? Ať už hledáte cestovní pojištění na lyže nebo běžky, nejprve prozkoumejte nabídky více pojišťoven. Není nic jednoduššího, než si nabídky od několika pojišťoven nechat srovnat na RIXO.cz. Zabere vám to jen minutku. 

Dokáže cestovní pojištění pokrýt případnou krádež běžek?

Bojíte se o své drahé sportovní vybavení? Máte rovnou několik možností, jak zbrusu nové běžky, lyže nebo snowboard ochránit. Pokud se zajímáte jen o krátkodobé krytí, zvolte připojištění zavazadel k cestovnímu pojištění. Možná už ale máte sportovní vybavení kryté v připojištění zavazadel k autopojištění nebo v pojištění domácnosti, které se může vztahovat i na váš majetek mimo domov. 

Sjednáváte si cestovní pojištění na hory? Zkontrolujte, v jakých situacích vám připojištění zavazadel pomůže. Každá pojišťovna totiž může pro případnou výplatu plnění stanovovat jiné podmínky. Obecně jen můžeme dodat, že byste nikdy neměli nechávat cenné věci volně “ležet” bez dozoru a dobrého zabezpečení. 

Už máte vybráno? Užijte si pohodové běžkování a nezapomeňte držet stopu!